HTML

parkolás blog

Így parkolunk mi - A Parkoló Blog közkívánatra folytatódik!

Utolsó kommentek

  • Barci: www.facebook.com/parkolj.ha.tudsz (2011.05.23. 13:02) Infopark
  • EZ Parkolók Kft.: Közterületi parkolási pótdíjat kaptál? NE AGGÓDJ ! MEGMENTÜNK ! KIFIZETJÜK HELYETTED A BÜNTETÉS ÖS... (2011.05.17. 21:55) Felvonulási tér
  • don-foto: mikor kinyitogatják majd a kólákat a vevők, lesz ám nagy spriccelés... :D (2011.04.15. 12:17) Aki villamos elé parkol...
  • Mazdafan: bmw-re telik, de klímásra már nem (2010.05.05. 19:18) Hüüülllyegggyerrek
  • parkolasblog: @Kishold: Kösz a tippet, de sajnos erre a kritériumra: "Ne feledd: A benevezni kívánt bejegyzés le... (2010.04.23. 07:40) Buszmegálló
  • Utolsó 20

2009.03.13. 09:12 moTa

Dessewffy utca

Vehicular küldött egy hosszabb lélegzetű levelet a Dessewffy utcában tapasztalt fejetlenségből. Én nem fűznék hozzá kommentárt, tegyétek meg Ti.

A Dessewfi utca igazi állatorvosi (állatparkolási) ló. A bal oldalon tábla tilja a megállást. A furgon előtt – amelyik sehol sem állhatnak a járdára a tengelysúlya miatt  - van egy üres telek, amelyik parkolóként működik. A jobb oldalon csak rakodási céllal volna szabad megállni az üzletek hátsó bejáratánál, de tilos azon túl bármivel. Azt ezt tiltó tábla hónapok óta hátra van fordítva – ezen a képen nem látszik a jobb oldalon álló furgontól – de az illetékesek többszöri figyelmezetetés ellenére sem igazítják meg, csakúgy mit az utca elején a parkolást szabályozó kiegészítő táblát.

 

Ebben az utcában hónapok óta nem működik semmilyen szabály, úgyszólván területen kívüliséget élvez. Minden az itt közlekedők belátásán, kultúrális hátterén, hatóságok jóindulatán és nemtörődömségén múlik. Egy kis mikrokozmosz. Az antikos az utca bal  elején egy mozgássérült kártyával mindig szabálytalanul parkol – úgy, ahogy a kártya sem jogosítaná, ha jogosan szerezte volna esetleg  -, kivéve amikor bal oldalon szabálytalanul a járdára áll. Személykocsik gyakran elfoglalják a rakodásra kijelölt helyet, ezért a rakodni érkező teherautók szabálytalanul állnak meg. A hatóságok meg elmulasztják mind a táblák pótlását, mind a tilosban parkolók szankcionálását. És mindez úgy, hogy a parkoló teleknek köszönhetően mindenki parkolhatna szabályosan.

 

 

A Dessewffy utcaban nincs változás. Sem az autók, sem a táblák nincsenek a helyükre téve. (ez a kép pár nappal később jött - szerk.)

 

5 komment

Címkék: budapest parkolás


A bejegyzés trackback címe:

https://parkolas.blog.hu/api/trackback/id/tr30993095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vehicular cyclist 2009.03.13. 16:47:57

Egy elírást ki kell javítanom a levélben: az antikos szabályosan a JOBB oldali járdán találhat olyan járdarészt, ahol szabályosan állhat a rokikártyával - ha azt szabályosan kapta persze. Csak az öt méterrel távolabb van az üzlettől....

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.03.13. 23:38:08

Az az bizonyos üres telek egyébként épp a Közterületfelügyelet egykori telepe volt... Már a bontása is szabályellenesen zajlott - úgyértve, hogy nem tartották be sem a balesetvédelmi, sem a por- és zajvédelmi előírásokat. De ez már jó rég volt (2000). Mára csak a káosz maradt. A járdán épeszű ember gyalog már meg se kisérel elmenni. Akárcsak a párhuzamos kis utcákban.
És mindez a belváros szívében.

Vehicular cyclist 2009.03.18. 17:00:51

Az antikos a piros suzuval és rokkantkártyával ma a jobb oldalon állt szabálytalanul. Pedig csak pár méter kellett volna a szabályos megálláshoz. Lehet, hogy nem is tudja, hogyan parkolhat a kártyával. Azt hitte elég felmutatni valami elfogadható betegséget vagy csak villantani egy ötvenest az jónapot! El lehet dobni a KRESZ-könyvet.

lcpacific 2009.03.21. 07:04:11

Ott a lyuk, oda kell a parkolot csinalni. Ez egy szerencses utca, mert meg van ket hely is parkolonak. Mire var az onko azon a telken ott, aszfaltozza le, aztan ra P betut.
süti beállítások módosítása